четвер, 23 жовтня 2014 р.

Діяльність людини - головна причина глобального потепління

 Глобальне потепління  є наслідком людської діяльності: ми спалюємо викопне паливо, ростуть викиди транспортної індустрії та масштаби інтенсивного сільського господарства. Незважаючи на спроби обмеження викидів парникових газів на міжнародному рівні та стрімкий розвиток альтернативної енергетики,  об'єм викидів за останні 10 років збільшився на 20%.

Парникові гази в атмосфері нашої планети працюють за принципом теплиці: пропускають видиме світло до поверхні, а теплове випромінювання утримують всередині. У результаті цього, температура на поверхні Землі є придатною для життя.

З розвитком промисловості, людство стало спалювати все більше і більше викопних палив (нафта, газ, вугілля), таким чином, збільшуючи концентрацію парникових газів в атмосфері. Більше парникових газів - більше тепла затримується біля поверхні Землі.

Вуглекислий газ (CO2) є найзначнішим з газів глобального потепління, тому що він відповідальний за 80% теплового забруднення. Зареєстрований на даний момент рівень CO2 в атмосфері є найбільш високим за останні 420,000 років. І все це завдяки діяльності людини.



Близько 97% CO2, що викидається західними індустріалізованими країнами в атмосферу, виробляється при спалюванні вугілля, нафти або газу для одержання енергії. Щорічно ми викидаємо в атмосферу близько 25 млрд тонн CO2. Це близько 800 тонн щомиті! Не дивно, що підвищення по шкалі глобальної температури серйозно порушує природну рівновагу світового клімату.


Немає коментарів:

Дописати коментар